(För)gifta mig?

När vi satt i kyrkan i lördags och lyssnade till vigseln (av kusin Charlotte och hennes Gustaf) fick jag plötsligt en insikt. Eller ska man kalla det vägledning? Jag har länge undrat om jag är den som gifter sig eller inte. Själva gudstron har jag inget starkare band till (inget band alls) utan skulle jag gifta mig kyrkligt är det av tradition, får man gud på köpet så är det fine by me! Or so I thought. Rätt som det var satt jag där med mitt svar.

Prästen: Ni ska nu ingå i äktenskap, men ni måste acceptera att det alltid kommer finnas delar hos er som den ena inte kan uppfylla hos den andra (såhär långt höll jag med mr prästkrage, tills...), ni kan inte fylla upp varandra helt, det kan bara gud.

Jag blev chockad! Nej, sådana uttal vill jag inte vara med om! Jag trodde att han skulle säga att man bara själv kan uppfylla vissa delar. Right there and then fantiserade jag om hur min -om någon- vigsel skulle gå till. En gräsig äng, på ett berg, vid ett hav. Den enda frågan som ställs är "Vill du spendera resten av ditt liv med denna man/kvinna?". Sen tackar man ja och så är det det! Jag vill inte lova gud min lojalitet, den enda som behöver det löftet är min respektive.

And that's all I have to say about that.  


 


YES!

Dagen började med att 2 utelåsta städerskor väckte mig klockan 8. Jag öppnade, snubblade på orden och befann mig 3 minuter senare i min säng igen. Mike och jag snoozade till tolv, då långpromenad + kaffeinköp nalkades. Just nu sitter jag och låtsas att korgen med stryk-mig-tvätt inte är så uppenbar som den tyvärr, faktiskt är. JAG SKAAA. Imorgon kommer Johanna och då ska det bannemig inte finnas några sysslor kvar! Tills mitt samvete hinner ifatt mig tänker jag titta på SpongeBob Squarepants och njuta av ledigheten. Yes!

 Mike och hans stora passion ;)

The Fun Song :)


Wednesday equals sunshineImorgon kan jag säga: Imorgon kommer Johanna!
Ahhhhhhhh det kommer bli så jävla bra!

GiefDet är snart så att jag sparar alla veckopengar och köper ett psp (deep red). Reuben har så stört många spel! WIIIII

Sweden

Sådär! Nu har jag gjort mitt i Sverige (fast det är inte sant för i aug åker jag till majja<3). Jag älskar min familj, mina vänner och djuren. Resten? Det kan jag leva utan! Haha! Vet att jag låter skeptisk och pessimistisk, men personligen är det som jag sa till Filip "Har man väl åkt därifrån vill man inte tillbaka".

Det var ett fint bröllop, svingod mat och trevliga människor till bords. Hjalmar och jag bjöd på spex och folk höll tal - däribland Siri med ett proffsigt rim. Jag hade trevliga familjefrukostar och mycket gott snack, trots allt detta kunde jag knappt hålla mig tills jag skulle få komma hem igen. En urlycklig Mike mötte mig i dörren igårkväll och satt sedan som ett plåster på mig natten igenom :)

Nu ska jag försöka kombinera detta frukostkaffe med något ätbart, sedan blir det herr Doktor, tycks ha fått problem med ögat och vill vill vill inte att det ska vara en inflammation. Tåls att se. (SE, höhö) Puss på er!
Sool

Det är otroligt hur snabbt tiden plötsligt går. För fyrtio dagar sedan var det femtio dagar tills Johanna skulle komma, nu är det en vecka kvar! Onsdag kväll ska vi springa ihop och sitta fast sådär i 8 kommande dagar, MARVELLOUS :D As simple as do re mi, a b c, 1 2 3, baby you and me girl!
 


Tisdag

Dagen har börjat bra, med hundpromenad i spöregn. Jag älskar regn, inte minst sommarvarianten. Just nu sitter jag med kaffe och ska snart inta min förbjudna turkdusch. Städerskorna städade ur duschkabinen för fem minuter sedan så jag aktar mig för att skita ner där. Emma är påväg över och senare blir det Oxford Circus, Isa och Maria! :)Tjaffla PAH

Jag har fallit handlöst för 50-80-talsmusik och har funnit radiokanalen Gold. Jag lyssnar på den när jag stryker, lagar mat, röjer i köket och städar huset. Det vill säga under alla sysslor en typisk hemmafru ägnade sig åt på 50-talet. Men sen hörde jag Thin Lizzys Whiskey in the jar där de sjunger just "there is whiskey in the jar", då tänker jag att "är ni säkra på att det är whiskey kvar i the jar? att ni inte drack upp allting innan ni skrev den där låten?" för SÅ låter det.

Jag vet inte varför jag inte gett detta en chans förut, tycker dock att det säger en del om min personliga utveckling. Förr skulle det vara rock och ångestbortröjande, nu bara sätter jag på radion och ler. Och sjunger fult.


Öronorgasm no.1:
 Mamma Mia! (eller Birgitta)

Min mamma flög hit på min födelsedag och sedan spenderade vi 4½ guldvärda dagar ihop. Muséer, utställningar, balett, musikal, god mat, ÖL, mer god mat och öl, shopping och mamma-dotter-qualitysaker (äta frukost i solig trädgård, exempelvis). Jag blev grovt bortskämd, ytterst ovanlig åkomma i au-pair-livet, så jag tackar och tar emot bara! Tack tack tack mamma för att du förgyllde dessa dagarna!


Min supersöta mamma på Wasabi.
Mitt supersöta ego på Aberdeen Angus Steakhouse.
"Helt ok" kött (nej, så mycket mer!!!)
Jag älskar dig!

Ma Przntz

När Majja åkte hem till Sverige lämnade hon kvar två presenter till mig, jag trodde att de skulle vara allt jag fick, ungefär. Ack så fel jag hade, OH så glatt överraskad jag blev! :D Så nu ska jag dela med mig av skatterna.Batmanglas (GAHH love love love) från Majja
Wonder Woman-necessär (GAHH love love love) också från Majja.Vi-oroar-oss-i-ditt-ställe-dockor för jobbet och tidsbrist. Från Lisa och Emma <3
Svensk (läs: oåtkomlig för homosapiens sapiens med brittisk läggning)
tacoskrydda att göra helig tacospaj på, samt svensk chokladpudding. Från Lisa och Emma :)
Elefant-som-skulle-varit-en-hund-med-tunga och snygg tungpiercing:D
Också från Emma & Lisa!
Batmantrosor från Anna :D
Laddat Starbuckskort från Anna :D
Scarf av Cath Kidston<3 Från Anna igen ! Fick även en av Marabous
nylanserade jordgubbschokladkakor, men den finns inte längre.
Presentkort på Topshop, £40 (GAHH) från min värdfamilj!!

Balettföreställningen Dorian Gray, från mamma (tack tack tack).
Även biljett till musikalen Chicago (iiiiiiihhhh) och kultur-upplevelser-pengar :DI ett paket på posten fick jag detta från min älskade pappa!
På mitt konto landade också en smaskig tjugoårspresent :O :)

Vackert berlockarmband från Karin!Dolce & Gabbanas Light Blue Body Lotion + jag-vill-bara-läsa-mer-boken
Waiting For Autumn, allt från en generös Karin.Supersöta örhängen från Isabel och Maria.

Sen fick jag slantar från mormor också, hoppla på det! Jag är jättetacksam för alla fina presenter, ni har varit otroligt generösa allihop! Jag vet att man inte kan köpa kärlek för pengar, men nu älskar jag er lite mer. SKOJA MED DEEEJ!

Nej, som sagt är jag superglad för allting; sms, facebookgrattis, kort, telefonsamtal och paket. "Tack" för att ni tänker på mig. Det är härligt att veta att inte bara jag har er i mitt hjärta, utan att ni även har plats för mig i era.

Julia 20 år del två

Haha, jag vet att filmen sög lite.. men jag var helt alena och då går det så. Som ni såg blev jag iallafall otroligt glad för allt jag fick! Tack!

Hämtade mamma på Heathrow och sen tjockade vi oss med fish and chips. Jag rev upp ett par paket mor transporterat från far och sig själv. Kvällen dedikerades åt ballet som var helt jävla underbar (!!) och champagne, räkcocktail, öl, KÖTT <3 och vin. Mycket stort nöje.

Tack allihopa för smsen, jag blev jättejätteglad! Mobilen har burrat hela dagen.

Nu har mamma redan lagt sig och det ska jag med, imorgon står minigolf, utställningar och sushi på agendan. Vad kan gå fel?

LOVE!

Julia 20 år!!
TACK FÖR PAKET OCH LYCKOÖNSKNINGAR!
Jag återkommer :D

Det kallar jag kärlek

Teo blåser ut ljusen på sin tårta, sedan säger han "Jag vill säga vad jag önskar mig!" varpå vi alla protesterar (då går det inte i uppfyllelse, ju). Han är tyst en liten stund innan han säger "Jag önskar att Julia stannar här för alltid". Skoja att det var otippat!! Jag blev så rörd att jag inte visste vad jag skulle göra. Kärlek! 


Teo dekorerade våra tårtor med sitt Lego :D

Tänkbara tankar

I need the darkness,
the sweetness,
the sadness,
the weakness,
oh I need this.


I'm a slowly dying flower.
Frost killing hour.
The sweet turning sour and untouchable.


Man är inte misslyckad för att man ger upp, men det är faktiskt den lättare vägen att gå. Jag lyssnade just på My skin av Natalie Merchant och den tog mig tillbaka till vintern 2007. Där var jag, nedsvält på frukt och långa promenader. Någonstans längtar jag dit. Det är så lätt att finna sig i en tillvaro utan hopp, där det inte gör ont när man inte får som man vill. Där man inte ens vill något längre.

Genom min Londonresa har jag funnit livets stora värde. Jag är numer rädd för att gå hem mitt i natten, rädd för att bli våldtagen, mördad, bortförd. Det var jag inte förut! Jag tänkte att det gjorde det samma. Jag har älskat livet tidigare men aldrig uppskattat det som jag gör nu. Så jävla läskigt är det! Det finns så mycket man kan förlora! Så mycket att ta vara på. Jag vet faktiskt inte om jag är glad över att ha kommit så långt, fastän jag antar att det är givet att jag är det. Tacksam, det är ett passande ord. Jag är tacksam för att jag inte längre ligger och lyssnar på My skin och känner att jag behöver mörkret för att överleva.  

Vad är det för en dag?

Nej det är ingen vanlig dag för det är Lisas födelsedag, hurra hurra hurra!!

eller


naj naj naj inte dag på den Lisa fylla dom tjugo åren. På den på den på då.Jag har gjort jävligt mycket och mår riktigt bra. Det har varit en lyckad helg, trots att Majja åkte hem i början av den. Tårar tårar. Men så har jag också bokat resa till Gbg i Augusti. It's all good. Jag tror att jag kommer lägga ner denna blogg snart, det faller sig inte naturligt att skriva längre :/ 

Nu tänkte jag skölja bort alkoholresterna och den här jävla andedräkten. LATER